Harta site-ului
Ajutor
Tu poți fi schimbarea. Ziua internațională a voluntariatului
Tu poți fi schimbarea. Ziua internațională a voluntariatului

Voluntarii sunt cei care își dedică, din proprie voință, timpul, cunoștințele și priceperea pentru a veni în sprijinul comunității.
Ziua Internațională a Voluntarilor, celebrată anual la data de 5 decembrie, a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 1985. De atunci, sărbătoarea are denumire oficială și statut internațional. 
Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă atât voluntarilor cât şi organizaţiilor ocazia de a celebra și venera munca prestată în folosul cetățenilor din jur, care au necesități, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a autorităţilor guvernamentale sau a sectorului privat.
Data de 5 decembrie este un bun prilej pentru fiecare om de a-i onora pe toţi cei care se dedică prin implicare în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel national, internațional sau global, şi au adus schimbări pentru o viață mai bună, pentru un trai decent, pentru coeziunea socială şi dezvoltare. Cu această ocazie, adresăm sincere felicitări tuturor celor care practică voluntariatul. Vă dorim perseverență, aptitudini și să vă bucurați de respectul comunității pentru munca nobilă realizată în beneficiul omului și țării.
Voluntariatul este o experienţă unică, înseamnă bucuria de a ajuta şi de a fi alături de cei care au nevoie, este o oporunitate de a face o schimbare şi de a contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre oameni şi toți cei care practică voluntariatul contribuie la creşterea respectului de sine.
Voluntariatul este o componentă de bază a modului de manifestare a societăţii civile. El transpune în practică cele mai nobile aspiraţii ale omenirii – dorinţa (nevoia) de pace, libertate, şanse egale, siguranţă şi dreptate pentru toţi oamenii: “Noi, oamenii suntem promotori, suntem cei care prin unitate putem schimba lumea!”
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tu poți fi schimbarea. Ziua internațională a voluntariatului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta